Taylor Swift otkrila je svoj novi album

Taylor Swift je pustila na Instagramu novu mrežu fotografija nje kako stoji u kariranom kaputu u sred šume. Na fotografijama nema natpisa, ali kockice počinju da se slažu kad objavljuje sliku albuma. Njena kosa je vezana u pletenice kao što je lutka American Girl, karirana jakna (možda Barbour?) pada sa ramena i otkriva bijelu haljinu od čipke ispod. Font izgleda kao Chronicles of Narnia, a pjesme su nazvane poput “The Last Great American Dynasty,” “Betty,” i“Exile (sa Bon Iver bendom)” “Večeras u ponoć objavit ću cijeli svoj potpuno novi album pjesama u koje sam ulila sve svoje ćudljivosti, snove, strahove i razmišljanja”, napisala je Swift. „Prije ove godine vjerovatno bih razmišljala kada da pustim ovu muziku u„ savršeno “vrijeme, ali vremena u kojima živimo stalno me podsjećaju da ništa nije zagarantovano. Moj osjećaj mi govori da ako napravite nešto što volite, jednostavno biste to trebali izneti u svijet. ” Jer je veoma neobično da Swift napravi nešto naglo, pogotovo s obzirom da je izgled svakog albuma i njena javna ličnost svake ere tako prisno povezan sa pjesmama.

Svaka Taylor Swift era (posebno od Red 2012. godine) bila je definisana posebnom, novom estetikom. Njeni nastupi na nagradama i prisustvo na društvenim mrežama neprimjetno su koordinirani da odgovaraju temi. Ovo je dostiglo vrhunac u 2017. godini. U avgustu 2017. izbrisala je sve svoje postove na društvenim mrežama i započela s objavljivanjem video zapisa o zmijama kako bi podigla uzbuđennje oko nadolazećeg albuma, koji je objavljen nakon što je Swift imala brutalno vrijeme u tabloidima i dobro reklamiranu svađu s Kardashian-Westsom. U aprilu 2019. godine počela je da objavljuje pastelne boje i poruke, a u Nashvilleu je naslikala freske sa leptirima koja sadrže tragove o albumu koji su fanovi nestrpljivo secirali. Njen prvi video za Lover, “Me!” počeo sa zmijom koja je eksplodirala u leptira. Kakva je to metafora? Obrazac sugeriše da bi za svoj sledeći album Swift počela svježe na društvenim mrežama i ostavljala mrvice hleba za svoje fanove (zapravo, mrvice hleba bile bi super za Folklore estetiku). Ali ne, kao što Swift napominje u svom zapisu, ove godine ništa nije normalno. Tako da se njen album prilagodio vremenima.

Uvijek je imala tendenciju prema twee. Oduševljeno, vidjeli smo samo tri fotografije iz doba Folklore, ali podsjeća na njen Red retro album, ali nekako odrasliji. Era stila Taylor Swift između Red i 1989. godine se čita kao divan hipster. Nosila je mornarske kapute, uske farmerice i jesenske tonove u hladnim mjesecima, ženstvene haljine i suknje ljeti – ne baš saharin kao kada je bila umjetnica u razvoju koja je plesala u šljokicama i kaubojskim čizmama, ali ne tako nervozna kao 1989. i Reputation . Folklore ima sličnu vibra indie-princeze. Iznad svega, osjeća se mirno, ugodno i prepoznatljivo brzo. Video za “Cardigan” objavljuje se i večeras. U promo-spotu Swift izgleda gotovo poput Disney princeze, zureći u bazen svijetla obučenu u jednostavnu bijelu spavaćicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име