Dior nastavlja sa fizičkom revijom za cruise kolekciju

Dior je pokazao prvu od cruise kolekcija putem tradicionalne bonafide u Italiji.

Na gradskom trgu u Lecceu u Pugli, nasred pijace stajala je vrteška u kojoj je bio orkestar, a koji je priredio pistu od oko 90 outfita. Bilo je muzike, plesa i pjevanja, slično kao seoska svečanost, koja je privukla malu gomilu mještana na ukrasno osvijetljenu Piazza del Duomo. Natpisi poput „ustajemo podižući druge“ i „budi graditelj neokaljanih“ osvijetlili su pozadinu.

Sama kolekcija je bila proslava zanata i tradicije, a mnogi outfiti potiču od lokalnog materijala i rukotvorina.

„U ovom periodu, nastojao sam da kolektivnim naporima dam novu dimenziju. Uprkos nedostacima udaljenosti, unošenje drugačije perspektive u naš svakodnevni život dalo nam je snage i mašte “, izjavila je Maria Grazia Chiuri, Diorova kreativna direktorka.

Jedan od lokalnih zanata uklopljenih u izložbu uključuje Tombolo čipku, izuzetno delikatni stil čipke koji je nastao u Italiji u 15. vijeku. Ovaj vez je napravljen ručno koristeći mukotrpno promišljene gestove koji se dragocjeno prenose s generacije na generaciju. Ova ukrašavanja, kao što se može videti u kolekciji, nastala su u saradnji sa Marilenom Sparasci, jednom od poslednjih preostalih vezista koja praktikuje i podučava ovu tehniku.

Devedeset outfita za cruise kolekciju može izgledati ne-preophodno u vrijeme pandemije, ali za modne divove poput Dior-a, cruise sezona je jedna od najponosnijih u sezonskom kalendaru, s tim da kolekcije ostaju u prodavnici i online najduže bez nastavljanja prodaja. Većina modnih brendova odlučila je otkazati cruise revije, koje se često održavaju u dalekim mjestima i teritorijama. Dior, međutim, medijum za pistu vidi kao srž svog brenda. Izvršni direktor Pietro Beccari rekao je da su piste i modne revije Diorov DNK i da će kompanija nastaviti sa prikazivanjem pred kolekcija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име