Najbolje svadbene haljine slavnih svih vremena, izdvojene samo za Vas (foto)

Od tradicionalnih stilova poput haljine Audrey Hepburn s visokim vratom do moderne odjeće za mladu poput kombinezona koji je nosila Solange i odijelo sa suknjom Biance Jagger, najbolji outfti za vjenčanja su nezaboravni.

Nazovite nas beznadežnim romantičarima, ali progurali smo se kroz arhive da bismo vam doneli neke od najatraktivnijih vjenčanica svih vremena. I da, i Kate Middleton se spominje …

elizabeth taylor wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

1 od 30
Za svoje prvo venčanje s Conradom Hiltonom, Elizabeth Taylor nosila je tradicionalnu haljinu bez ramena koju je dizajnirala MGM kostimografkinja Helen Rose, dizajnerka odgovorna za vjenčanicu Grace Kelly.

gwen stefani wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

2 od 30
Ružičastu haljinu ombre-efekta Gwen Stefani (koju je nosila na vjenčanju 2002. godine sa Gavin Rossdale) dizajnirao je John Galliano. Kasnije ju je poklonila londonskom muzeju Viktorija i Albert, opisavši to kao “umjetničko djelo.”

mary pickford wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

3 od 30
Zvijezda sivih ekrana Mary Pickford daje lekciju iz glamura mlade 1920-ih.

mia farrow wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

4 od 30
Mia Farrow se odlučila za čiste linije i jednostavnu siluetu suknje za svoje vjenčanje sa Frankom Sinatra iz 1966. godine, savršeno uklapajući se sa njenom ikoničnom pixie frizurom.

yoko ono wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

5 od 30
Yoko Ono je za venčanje sa Johnom Lennonom odabrala jednostavnu višeslojnu mini haljinu, šešir širokog oboda i bijele cipele. Oh, i ogromne sunčane naočare.

mariah carey wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

6 of 30
Nismo mogli da ne uvrstimo karakteristično dramatičnu vjenčanicu (zajedno sa tijarom) Mariah Carey, koju je nosila za svoje prvo venčanje 1993. Dizajnirana od strane Vere Vang, stil od 25,00 dolara navodno je inspirisan vjenčanicom princeze Dajane.

keira knightley wedding dress chanel
Slika:GETTY IMAGES

7 od 30
Keira Knightley je nosila til haljinu preko koljena koju je dizajnirala Chanel Couture za svoje vjenčanje pod ključem, sa muzičarom Jamesom Rightonom 2013. Knightley je odabrala da obuče haljinu koju je već posjedovala (iz kolekcije SS06 modne kuće) – i otada je ponovo nosila za pojave na crvenom tepihu. Ako haljina odgovara …

princess margaret wedding gown
Slika:GETTY IMAGES

8 od 30
Princeza Margaret je za vjenčanje 1960. godine odabrala svilenu haljinu Normana Hartnelal – dizajnera iza haljina za vjenčanje i krunisanje svoje sestre, kraljice Elizabete II. Prilagođeni oblik i nedostatak ukrasa vodeći časopis Life ju je krunisao kao “najjednostavnija kraljevska vjenčanica u istoriji”.

queen elizabeth wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

9 od 30
Kraljica Elizabeta II u svojoj vjenčanici od satena, koju je dizajnirao Norman Hartnell i ukrašenu sa 10 000 uvezenih bisera.

Screen Shot 2020 07 16 at 11.49.53
Slika: @MELBARLOWANDCO

10 od 30
Za svoju ceremoniju u New Orleansu, Serena Villiams nosila je haljinu po mjeri koju je dizajnirala Sarah Burton Aleksandra McQueena, prije nego što se presvukla u pernati ogrtač Versacea.

jackie kennedy wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

11 od 30
Tradicionalnu vjenčanicu Jackie Kennedy dizajnirala je Ann Love, dizajnerka omiljena u američkom visokom društvu, a izrađena je od gotovo 50ft svilenog tafta boje slonovače.

kate moss wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

12 od 30
KraljicaDa li je ikada postojala više cool vjenčanica od haljine Kate Moss, inspirisana 30-tim, duga haljina, ručni rad njenog prijatelja Johna Galliana? Dizajner je kasnije opisao proces izrade Kateine haljine kao svoju “kreativnu rehabilitaciju”.

bianca jagger wedding dress
Slika:GETTY IMAGES

13 od 30
Originalna devojka Bianca Jagger prekršila je pravila za svoje vjenčanje Mickom Jaggererom iz 1971. godine, izabravši tanak odijelo suknje koje je dizajnirao Yves Saint Laurent.

audrey hepburn wedding dress 2
Slika:GETTY IMAGES

14 od 30
Audrey Hepburn je za svoje drugo vjenčanje sa Andreom Dotti 1969. godine odabrala blijedo rozu mini haljinu i maramu, koju je dizajnirao njen doživotni prijatelj Hubert de Givenchy.

audrey hepburn wedding dress 1
Slika: GETTY IMAGES

15 od 30
Za svoje prvo venčanje s Mel Ferrerom 1954., Audrey Hepburn nosila je haljinu s dugim rukavima, dizajniranu od strane Pierre Balmaina (čija je modna kuća danas najpoznatija po visoko oktanskom glamuru i odijevanju porodice Kardashian.)

kim kardashian kanye west wedding dress
Slika: INSTAGRAM @KIMKARDASHIAN

16 od 30
Kim Kardashian pozvala je bliskog prijatelja Riccarda Tisci iz Givenchyja da dizajnira haljinu za svoje vjenčanje sa Kanye Westom. Rezultat je bila kreacija koja je srušila Instagrama a koja sadrži izrezane panele i duge čipkaste rukave.

solange knowles wedding
Slika: GETTY IMAGES

17 od 30
Za svoje venčanje s Alanom Fergusonom 2014. godine, Solange Knowles zaobišla je svadbene tradicije odlučivši se za strukturirani kremasti kombinezon Stephane Rolland.

kate middleton wedding dress
Slika: GETTY IMAGES

18 od 30
Bilo je to najviše priče o vjenčanici vijeka: Kate Middleton je nosila haljinu Aleksandra McQueena sa dugim rukavima, koju je dizajnirala kreativna direktorka Sarah Burton, za svoje venčanje s princom Williamom 2011. godine.

grace kelly wedding dress 1
Slika: GETTY IMAGES

19 od 30
Dizajnirana od strane MGM kostimografkinje Helen Rose, haljina Grace Kelly s visokim vratom i dugim rukavima bila je jasna inspiracija za vjenčanicu Kate Middleton. Nošena za vjenčanje iz Monaka 1956. godine s princom Rainerom iz Monaka, bila je izrađena od 25 metara svilene tafte, sto metara od svilene mreže i briselske čipke od ruža.

princess diana wedding dress emmanuel
Slika: GETTY IMAGES

20 od 30
KraljicaVjenčanica princeze Dajane iz 1981. godine i dalje je jedan od najpoznatijih svadbenih stilova svih vremena. Bajkovita haljina, koju su dizajnirali David i Elizabeth Emanuel, bila je napravljena od svilene tafta od slonovače i antičke čipke, koja je pripadala kraljici Mariji. Veo dugačak 25 stopa stvorio je nešto problema, jedva je mogao ući u Dajanin fijaker.

Screen Shot 2020 07 16 at 10.40.18
Slika: @ ZOEISABELLAKRAVITZ

21 od 30
Zoë Kravitz odabrala je haljinu Alexander Wang, koja je svojim strukom i dužinom do gležnja ličila Audrey Hepburn.

Screen Shot 2020 07 16 at 10.39.00
Slika: @GWYNETHPALTROW

22 od 30
Gwyneth Paltrow je nosila nezavršene talase sa Valentino Haute Couture za svoje vjenčanje sa Bradom Falchchkom.

Screen Shot 2020 07 16 at 11.23.30
Slika: @THE_REAL_IMAN

23 od 30
Za vrhunski susret svijeta i stilova, u onome što sigurno predstavlja najglamurozniji savez svih vremena, Iman se udala za Davida Bowieja, noseći haljinu Herve Leger s rukavicama dužine lakta.

Screen Shot 2020 07 16 at 10.38.45
Slika: @HAILEYBIEBER

24 od 30
Vjenčana garderoba Hailey Bieber sadržavala je četiri bijele haljine, ali ovaj čipkasti Off-White broj, sa ‘Till Death Do Us Part’ vezanim na velu, predstavljao je krađu scene.

GettyImages 456335346
Slika: GETTY IMAGES

25 od 30
Za svoje građansko venčanje u Veneciji, Amal je bila savršena u krem kombinezonu Stella McCartney.

GettyImages 3312795
Slika: GETTY IMAGES

26 od 30
Venčanje Wallis Simpson i Edvarda VIII u Chateau De Cande 1937. godine možda je bilo najkontroverznije u istoriji Britanije. Kako je Time izvještavao sa događaja: ‘Nosila je haljinu kakvu je većina američkih robnih kuća imala: meko plava haljina, šešir u istoj boji, cipele i rukavice. Na grlu joj je bio divan broš od dijamanta i safira. ‘

GettyImages 960080864
Slika: GETTY IMAGES

27 of 30
U najiščekivanijoj najavi dizajnerke vjenčanica svih vremena, Meghan Markle je iznenadila gledaoce odabirom Clare Waight Keller, umjetničkog direktora tadašnjeg Givenchyja, da kreira svoju vjenčanicu.

GettyImages 593180444
Slika: GETTY IMAGES

28 od 30
Za svoj brak sa kapetanom Markom Phillipsom 1973. godine, princeza Anne odabrala je Maureen Baker haljinu visokog vrata sa dugim rukavima.

GettyImages 1052147370
Slika: GETTY IMAGES

29 od 30
Haljina princeze Eugenie s otvorenim leđima, Petera Pilotta iz Londona, posebno je dizajnirana da prikaže svoj ožiljak od operacije skolioze. The Greville Emerald Kokoshnik Tiara, bila je njena krunska slava.

Screen Shot 2020 07 16 at 11.12.51
Slika: @ELAINEWELTEROTH

30 od 30
Autorka i bivša glavna urednica Teen Vogue-a, Elaine Welteroth, nije dozvolila Covid-19 da je zaustavi u vezivanju čvora 15. maja 2020. Ona i suprug Jonathan Singletari vjenčali su se u Brooklin stoopu, a 200 prijatelja je gledalo na Zoom-u, dobrodušni susjedi i mala grupa socijalno distanciranih prijatelja. Dok su njene cipele izrađivali Brother Vellies, njena haljina je, prema Vogueu, bila nešto što je izvadila iz svoje garderobe, nakon što je nije nosila tri godine, a veo je bio majčin. „Budući da je mantra koju smo postavili za naše vjenčanje bilo:„ Učinite najbolje što možete sa onim što imate “, odlučila sam da obučem svoju haljinu – rekla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име