Miuccia Prada i njeno veliko finale (video)

Najava Prade prošlog februara da će Raf Simons biti ko-kreativni direktor sa Miuccia Prada, izgleda da nije zaista primljena, jer danas smo bili iznenađeni kada smo bili svjedoci njene poslednje solo kolekcije. Ovo je Pradin poslednji trik, tri decenije nakon što je 1989. predstavila svoju prvu ready-to-wear kolekciju.

Kao i svi dizajneri koji su reagovali na proljećnu sezonu muške odjeće u Milanu 2021, Prada je preuzela digitalni format. Italijanski brend predstavio je svoju kolekciju kratkim filmom pod nazivom „The Show That Never Happened“, u vezi sa trenutnom industrijskom prezentacijom virtuelnih prezentacija. Podeljen u pet poglavlja, film je snimljen od strane fotografa Terence Nance, Joanna Piotrowska, Martine Syms, Juergen Teller i Willy Vanderperre da bi stvorili “istinski razgovor”.

Ovaj sadržaj se uvozi sa YouTube-a. Možda ćete moći da pronađete isti sadržaj u drugom formatu ili ćete možda pronaći više informacija na njihovom web sajtu.

“Bila je čast biti zamoljen da snimim i slikam poslednju Miucciovu kolekciju. Mislio sam da muškarci i žene izgledaju lijepo, elegantno i moderno. Uživao sam gledajući Miucciovu viziju i pokušavajući da to shvatim što iskrenije i direktnije.”

Odjeća je jednostavna, ali sa svrhom. “Radikalizam se nalazi u čistoći – jednostavnost i složenost, a ipak je antidot beskorisnim komplikacijama u preciznosti i direktnosti”, objasnila je marka. Prada se zalagala za zanat i temelje estetike brenda. Prilagođena muška odijela su odsječena uz tijelo, crtice Pradine tehničke najlonske tkanine i Linea Rossa sportska odjeća prikazane su uz meke pletene predmete koji govore o našem postojanju u karantinu. Čitava kolekcija je završena u mekoj paleti neutralnih materijala, sa rijetkim izgledima cvijeća i pastela. To je tiha kolekcija, kao tiho zbogom.

Premijera Prada i Simons zajedničke kolekcije biće kasnije ove godine tokom sezone proljeće-ljeto 2021 za žensku odjeću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име