Londonska nedelja mode potvrđuje septembarske datume

Britanski savjet mode najavio je da će se londonska nedelja mode nastaviti u septembru kao događaj koji će uključivati digitalne aktivacije, zajedno sa fizičkim izlozima, pod vladinim smjernicama o društvenom distanciranju.

Od 17. do 22. septembra, londonska nedelja mode poziva i dizajnere ženske i odjeće za muškarce da učestvuju u njenom rodno neutralnom izlogu. S privremenim rasporedom koji će, kako se očekuje, biti objavljen kasnije tokom ljeta.

Događaj će se odvijati zajedno sa digitalnom LFW platformom koja će ugostiti ekskluzivni multimedijalni sadržaj i biti će dostupna i potrošačkoj i trgovinskoj publici, „omogućavajući saradnju i spajanje mode, kulture i tehnologije“, objasnio je Britanski savjet mode u izjavi.

Najave pratilaca vijesti objavljene su prošlog mjeseca da će pariska nedelja mode nastaviti kako je planirano da predstavi kolekcije za proljeće / ljeto 2021 od 28. septembra do 6. oktobra. The French Haute Couture and Fashion Federation rekla je da će se održati “u skladu sa preporukama vlasti “o virusu korona.

Nedelje mode koje se vraćaju u septembru

Italijansko modno trgovinsko tijelo, Camera Nazionale della Moda Italiana, izjavilo je da će njegov događaj na prolejće / ljeto 2021. koristiti digitalne događaje kao kreativno sredstvo za podršku fizičkim revijama.

Dok je njujorška nedelja mode skratila septembarski događaj na tri dana od 14. do 16. septembra, Savet modnih dizajnera je dodao da bi, ukoliko bude dovoljno potražnje, mogao biti produžen do 17. septembra.

Prva nedelja fizičke mode koja je održana u proljeće / ljeto 2021. biće u avgustu u Kopenhagenu. Organizatori su uveli novi hibridni format koji će miješati digitalna iskustva sa fizičkim događajima, pri čemu će skandinavski brendovi predstaviti i živi i unapred snimljeni sadržaj na onome što naziva “preuređena” digitalna platforma kako bi obezbijedili da urednici, kupci i potrošači “mogu pristupiti svima materijal bez obzira gdje se nalaze širom svijeta “.

Kopenhagenska nedelja mode počinje 9. avgusta i predstaviće 34 brenda, uključujući danske etikete Ganni, Stine Goya i Henrik Vibskov, švedske brendove Rodebjer, Hope i Whyred, norveški Holzweiler i finsku marku Marimekko. Pored toga, londonska modna marka Rixo, koja je prethodno predstavljena tokom Londonske nedelje mode, po prvi put će se pridružiti liniji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име