10 trikova za nošenje pidžame van kuće – i to na odličan način

Postoje dani kada nam je potrebno puno energije da skinemo pidžamu i obučemo ‘redovnu’ odjeću. U poređenju sa ne-rastezljivim farmericama, printovanim setovima i prevelike majice su baš tako udobne, a mi smo navikli da ih nosimo cijeli dan, svaki dan dok provodimo vrijeme kod kuće.

image
Slika: COURTESY GUCCI

Ali, zato što polako izlazimo iz karantina, ne znači da moramo još uvijek odustati od svojih pidžama – posebno slatkih opcija u koje smo uložili u poslednjih nekoliko mjeseci. Trend odijevanja pidžame voljen je od strane modne publike već godina, a sa malo inspiracije lako i umjereno možemo ugraditi i salonke za svakodnevni izgled. A, sumnjamo da će iko to primijetiti.

Transformišite svoj pidžama top u button-down

image 1
Slika: GETTY IMAGES

Imamo ljubav za havajske majice još od Outer Banks-a, ali preveliko dugme sa vašeg omiljenog pidžama seta stvoriće sličnu vibraciju. Uparite ga sa bermudama i kombinezonima za ležeran izgled, poput odmora.

Igrajte se sa čvorovima

image 2
Slika: CLAUDIO LAVENIA/GETTY IMAGES

Naravno, ako želite da nosite svoju printovanu majicu iz pidžame, a da ona ne izgleda tako velika i opuštena, uvijek je možete zavezati ili ostaviti nekoliko donjih dugmadi neotkopčane, pretvarajući je u svojevrsne krojeve.

Kreirajte svoj vlastiti set

image 3
Slika: STREETSTYLEOGRAPH/GETTY IMAGES

Karirani, cvjetni, pruge, brilijanti – ima dosta laganih pidžama pantalona koje su dovoljno simpatične da uđu u vašu svakodnevnu odjeću. Ako vas muči kako da im izgledate povišeno, isprobajte nešto struktuirano na sličnoj šemi boja, a zatim završite stvari ukrašenim slajdovima.

Zamijenite svoje odijela udobnim kratkim pantalonama

image 4
Slika: CHRISTIAN VIERIG/GETTY IMAGES

Satenski ili pamučni šortsevi mogu biti jednako svestrani kao i vaš par go-to denim, a u zavisnosti od načina stila, mogu izgledati i luksuzno. A i veliki smo ljubitelji uparivanja tih šortseva sa kardiganima i polo majicom, AKA dva must-have trenda u 2020. godini.

Koristite svoj top kao džemper

image 5
Slika: JEREMY MOELLER/GETTY IMAGES

Nazovite nas Reese Witherspoon jer uvijek pazimo na topao sloj, čak i u ljetnim vrućinama. Karirani top od pidžame dodaće nešto dodatno jednostavnom, čvrstom izgledu, a ako stvari postanu previše uparene, izgledaće jednako simpatično kao oko vašeg struka.

Držite se teme za boju

image 6
Slika: GETTY IMAGES

Nošenje pidžama koje se podudaraju izvan kuće u prošlosti se smatralo promašenim pasom, ali koja je razlika između toga i ulaganja u komplete ili twin-setove? Ako planirate da to uradite, izazivamo vas da se u potpunosti obavežete. Uparite pidžame sa cipelama i torbicu u istoj porodici boja, stvarajući uparivanje koje je jednostavno, a opet previše statement da biste ikada mogli izgledati uspavano.

Razdvojite svoje tie-dye donje djelove

image 7
Slika: CHRISTIAN VIERIG/GETTY IMAGES

Tie-dye kompleti i dalje su snažni u karantinu, ali ništa vas ne spriječava da ih nosite u prodavnici ili restoranu (sa maskom naravno). Razdvojite ovo uparivanje stilizovanjem topa sa svojim omiljenim farmericama, a zatim dodajte sandale ili patike da biste zaista zadivili publiku.

Budite cool sa satenom

image 8
Slika: DANIEL ZUCHNIK/GETTY IMAGES

Neke pidžame su gotovo pretjerano fancy da bi se nosile u krevetu, pa smo i mi ljubitelji da nosimo o te satenske i svilene majice i danju. Par vrećastih ili carrot farmerica izbalansirat će izgled, zadržavajući ovaj kratki elegantni izgled.

Iskoristite prevelike majice

image 9
Slika: GETTY IMAGES

Čak i stare majice iz srednje škole mogu se oživjeti pomoću nekoliko ključnih komada. Napred zavijte rukave, zalijepite neki nakit i uparite ga s metalnim ili printovanim donjim dijelom. Sada je slatko na vintage način.

Pretvori svoj ogrtač u jaknu

image 10
Slika: GETTY IMAGES

Jeste li skočili na trend starinske spavaćice i pidžama u poslednjih nekoliko mjeseci? Pa, dobra vijest je da se seksi, čiste haljine lako mogu udvostručiti kao lagana jakna, čineći tu kupovinu sto odsto vrijednom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име