Londonska nedelja mode: treći i finalni dan

Ženski brend Rixo bio je jedan od brendova koji su lansirali nove kolekcije poslednjeg dana juna, koje je predstavila Londonska nedelja mode.

Nedelja mode je započela sa više modnih filmova – Studenti MA Central Central Martins poslali su 11-minutni video zapis u rasponu od skica kolaža, do time lapse video zapisa komada odjeće i mješavine apstraktnih slika, sve proizvedeno „na daljinu“.

Muška marka 8ON8 lansirala je održivu kolekciju „headdressa” putem videa pod nazivom Crown of Ruins.

Dizajner Li Gong kreirao je devet šešira – napravljenih od materijala iz prethodnih kolekcija, i predstavio ih kroz video snimak sa 360 kamerom.

Brend ženske odeće Rixo prihvatio je ponudu Britanskog savjeta mode da se pojavi tokom tradicionalnih datuma za izlaganje muške odjeće.

Snimak ovog brenda trajao je nešto manje od dvije minute i odveo gledaoce iza kulisa lool book-a kolekcije resort 2021, pod nazivom Flora [glavna slika gore] – koji se odvijao u dvorištu porodične kuće suosnivačice Henriette Rix.

3094974 DSC 8258

Genderless Natasha Zinko x Duo, koji se sastoji od mrtvih i upcycled tkanina, pokrenuli su 2019. ukrajinska dizajnerka i njen sin Ivan, star 13 godina. Oni su objavili kolekciju SS21, nazvanu Sober, kroz film koji prikazuje modele sa tematikom Amerike na polju obasjanim suncem – i u pozadini C’est La Vie od Chucka Berrija.

3094976 Natasha Zinko

Dizajner je kao inspiraciju naveo roman Hunter S. Thompsona iz 1971. Fear and Loathing in Las Vegas a kolekcija se poigrala s „nostalgičnom proslavom zemlje slobode, što je izrazita suprotnost bolnim i mučnim slikama koje su nastale iz SAD poslednjih nedelja. “

U zanimljivoj upotrebi tehnologije koja odgovara digitalnom LFW-u, prezentacija je potom dovela do virtuelne prodavnice na američkoj maloprodaji Websterovog web sajta, gdje su 3D prikazi izgleda bili postavljeni u okruženju osmišljenom tako da odražavaju njene prodavnice u Miamiju i L.A.

3094975 NATASHA

Muška odjeća Jordan Luca je poslednji put viđen kada je otvarao revije AW20 u Shoreditch Town Hall-u u Istočnom Londonu.

Kakvu razliku pravi jedna sezone – brend je ponudio uvid u svoju kolekciju SS21 kroz apstraktni film Manifest – gde su gledaoci mogli samo da ugledaju nadolazeće proizvode, uključujući cvjetne košulje i majice sa šarama.

Londonska nedelja mode: ocjena trećeg dana

Ovogodišnja Londonska nedelja mode je imala za temu „reset“ – a događaj je sigurno resetovao format nedelje mode i istrajao kroz uslove karantina.

Većina uključenih dizajnera odlučila se fokusirati na kreativne, filmske prezentacije – koje su bile zanimljive za gledanje, ali nisu ponudile mnogo novog proizvoda.

Brendovi koji su imali novi proizvod u ponudi, kao što su Rixo i Natasha Zinko, uspjeli su da to sveobuhvatno predstave. Drugi, kao što je Jordan Luca, fokusirali su se na slike i film, a ne na stvarno prikazivanje proizvoda.

Ovo je prva od nedelja digitalne mode, a koristila se uglavnom radi održavanja brenda u oku potrošača, umjesto da predstavi novi proizvod industriji.

Održivost se pojavila kao ključna tema kroz nove kolekcije, jer su dizajneri koristili višak tkanina tokom Covid-19 – bila bi to dobra lekcija industriji da je prenese i u buduće sezone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име