Trendovi ljetnjeg nakita: setovi prstenja se vraćaju na velika vrata

U svijetu nakita ovog ljeta vladaju dvije riječi: boja i sloj.

S približavanjem ljeta, trend većeg broja boja u ready-to-wear i aksesoarima ima sve veći uticaj u svijetu nakita, o čemu svedoči i najnoviji izveštaj kompanije Stylight, koji primijećuje sve veće interesovanje za šarene perle i dugino kamenje. Veseli ukrasi koji koriste oboje mogu dobro da podignu moral vašoj ljetnjoj garderobi kada se trenutna zdravstvena kriza konačno okonča.

brooke cagle kElEigko7PU unsplash 1024x687 1

Pink, žuta i zebra

Pink i žuta, u vedrim i pastelnim verzijama, kao i zebrasti printovi, vjerovatno će se pojaviti ovog ljeta. Ali šta je sa nakitom koji biste dodali kao završne detalje vrlo sofisticiranom izgledu i ležernoj odjeći? Analizom potrošačkog ponašanja 12 miliona mjesečnih korisnika na različitim međunarodnim platformama, modni pretraživač Stylight nudi uvid u nastajuće trendove u nakitu za dolazeću sezonu.

Ako je vjerovati njenim zaključcima, biće vrlo teško izbeći dodavanje malog dodira boje ljetnjim outfitima, imajući u vidu ponovno oživljavanje živih nijansi u svijetu nakita. Stylight izvještava o porastu broja klikova za nakit sa duginim kamenjem u 2020. godini u odnosu na 2019. To se odnosi na sve kategorije: za prirodno, poludrago i dragocjeno kamenje. Izvještaj takođe primjećuje sličan entuzijazam za šarene perle sa 478% porasta klikova na ovu kategoriju u jednoj godini.

Divlje se boje vraćaju, a isto tako i divlje životinje. Nakit nadahnut životinjama bio je u centru pažnje, posebno sa oživljavanjem Cartierove Panther linije, a biće veliki hit ovog ljeta. Od dubina okeana do tropskih džungli, nakit sa printom životinja biće svuda u narednoj sezoni. Razvoj koji nije izmakao pažnji modnih zavisnika koji su nesumnjivo odgovorni za 1,939% porasta klikova na tu kategoriju u posljednjih godinu dana.

cornelia ng hxtKsjWSd3M unsplash 1350x900 2

Slaganje i naslaganje slojeva

Još jedan trend inspirisan pistima i svijetom ready-to-wear je slojevitost, koja se igra na različite dužine ogrlica. Pojavljujući se prošle godine, modni slojevi su obilježeni sve većim entuzijazmom za krupni nakit i lančiće. Klikovi za lančiće porasli su za 175% u toku jedne godine.

U istom duhu, slojevito prstenje su takođe bili predmet ponovnog interesovanja od strane korisnika interneta sa 1.669% porasta klikova. Trend je daleko od novog, ali znatno se razvio za ovo ljeto pokretanjem setova prstenova koji se mogu složiti po vašem ukusu, željama i raspoloženju u datom trenutku.

Da bi sastavio ove rezultate, Stylight je analizirao kupovinu svojih 12 miliona mjesečnih korisnika u različitim kategorijama nakita, upoređujući klikove od 1. januara do 30. aprila 2020. i onih u istom periodu 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име