Kako savladati umjetnost sklekova, prema tvrdnjama tri svjetski poznata fitness trenera

Planirate da izađete iz karantina sa ljepšim tijelom?

Tada savladavanje savršenih sklekova zaista će pomoći vašoj fitnes igri. Ako niste sigurni odakle započeti bez pomoći časova vježbanja ili ličnog trenera u teretani, fitness majstori Kayla Itsines, Anna Kaiser i Harley Pasternak, su objavili neke od svojih savjeta na Instagramu.

Kaila Itsines

Nakon što je u prethodnom video snimku pokazala svojim 12,4 miliona pratilaca kako uraditi pun sklek na nožnim prstima, Kaila Itsines je sada na svojoj popularnoj Instagram stranici objavila savjet kako da usavršite tehniku. Novi video pod nazivom ” Mastering the Push-Up”, Kaila pokazuje fanovima kako ne raditi sklekove i razne klasične greške koje ljudi rade, uključujući spuštanje bokova i opuštenost stomaka, držanje zadnjice previsoko i pružanje ruku predaleko ispred tijela. Ona takođe daje smjernice kako da ispravite ove greške i dobijete savršeno poravnanje za vaše fitnes tijelo.

Anna Kaiser

Prije nego što je svijet počeo da se zatvara, fitness trenerica Shakire, Anna Kaiser objavila je video snimak koji demonstrira kako da napravite svoj čuveni push-up kobre, savršenu vježbu kod kuće jer se to može raditi bilo gdje – sve što vam treba je zid. Anna kaže da Shakira voli da radi na rukama, a takođe će poboljšati snagu grudnog koša i držanje, što je sjajno ako se trenutno srozali preko stola radeći od kuće. Da biste to ispravili, Ana kaže da morate „pomjerati cijelo tijelo kao jedinicu (kao što biste to radili u push-up-u) da biste koristili tjelesnu težinu kao otpor“. Takođe morate držati podlaktice paralelno dok se ispravljate i savijate, meki deo lakta držite okrenut prema gore i držite ramena prema dolje. Ako želite još izazovnije, odmaknite se dalje od zida.

Harley Pasternak

Ako želite da isprobate još izazovniju verziju push-up-a, krenite na Instagram stranicu Harley Pasternak-a da biste gledali kako trener obavlja seriju push-up-a i twist plank-a, naizmjenično iz jednog pokreta u drugi. Harley, koji je trenirao slične Ariani Grande i Lady Gagi, kaže da kada radite push-up, ruke stavite direktno ispod ramena i ostavite uski prostor između stopala. Da biste napravili manje zahtjevnu verziju, možete postaviti kolena na pod, ali u zavisnosti od toga koju verziju radite koljena, bradavice i nos pomjerajte istovremeno ka zemlji. Iz položaja push-up-a, tada možete obaviti twist plank pomjeranjem desnog koljena u lijevi lakat i rotiranjem, zatim lijevim koljenom u desni lakat i rotiranjem. Što ste iskusniji, to biste trebali više ponavljanja da uradite, kaže Harley.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име