Zašto odjednom želim da se oblačim kao Justin Bieber?

Photos: Courtesy of Justin Bieber/@justinbieber

BY CHRISTIAN ALLAIRE

Da ste me pitali prije nekoliko mjeseci, kao ko nikada ne bih želio da se obučem u milion godina, iste sekunde bih odgovorio: Justin Bieber. Ne kažem da je njegov stil inferiorniji od mog, jednostavno to nije moj stil. Činjenica je da smo sveukupne modne suprotnosti. Tamo gdje moja lična uniforma obično podrazumijeva krojene pantalone i sakoe, on se u velikoj mjeri oslanja na vrećaste trenerke, pa čak i dukseve. Češće da nego ne, oni su iz njegovog ‘streetwear’ brenda, Drew House, kome je pop zvijezda posvećena više od godinu dana. Čak je nosio i krznene papuče Louis Vuitton izvan kuće. (Lično bih radije šetao u kubanskim čizmama na petu.) U mom umu, naš osjećaj za stil približno je kompatibilan kao ulje i voda. Ili sam tako mislio.

U poslednjih nekoliko nedelja društvenog distanciranja i rada od kuće, potpuno sam promijenio pjesmu. Elegantna odjeća koju sam nekada nosio u kancelariji sada mi nema nikakve koristi. Sve više i više smatram da gravitiram ka komfornim komadima. (Osim povremenog sastanka putem Zoom-a, nemam za koga da se obučem.) Prošle nedelje sam bio opsjednut raznobojnim trenerkama. Jednom od svojih kolega povjerio sam se da odjednom žudim za jarko ružičastim Pangaia duksom, komadom toliko različitim od mene da čak ni više ne znam ko sam.

U tom trenutku, dok sam grozničavo tražio inspiraciju za dukseve, zatekao sam sebe kako označavam Bieberovu Instargram stranicu. Pitao sam se odakle su sve te svijetle kapuljače i trenerke? (Na svoju žalost, otkrio sam da su mnogi od njih izgledali kao jedinstveni uzorci Drew House-a i nisu bili na prodaju – vjerujte mi, provjerio sam.) Ova iznenadna promjena srca osjećala se gotovo kao prljava mala tajna. Da li sam gubio svoj modni identitet? Da sam se zvanično spustio u samotno ludilo? Očajno mi je bila potrebna provjera stvarnosti. Uostalom, čak su i neki Bieberovi fanovi izrazili svoju ambivalentnost u pogledu njegovih blistavih odjeća za salon. “Gospodine, kako hodate u ovim gaćama”, napisao je jedan korisnik ispod fotografije Biebera u pantalonama; “Ova slika me podsetila na Guya Fierija”, napisao je drugi, kao odgovor na fotografiju Biebera u ljubičastoj Lakers bomber jakni, stilizovan sa ružičastim hoodiem Drew House ispod.

View this post on Instagram

Love putting outfits together

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

View this post on Instagram

Sherman @drewhouse

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Ja bih tvrdio da je pjevač sve vreme bio ispred krivulje. Dugo prije nego što je utočište na mjestu postalo norma, pronašao je način da se osjeća ugodno bez gubitka osećaja ličnosti i sebe. Što bliže ispitujem njegove modne odabire, to više cijenim njegovu sposobnost da podmetne liniju između dobrog i lošeg ukusa kada je ležernost u pitanju. Hoodie u jarkoj tie-dye odjednom nije samo hoodie, to je prvo što primjetite! Isto važi i za njegove omiljene papuče od lažnog krzna: Gucci ih je čak i radio. U trenutku kada toliko poznatih ličnosti igra na sigurnom, i na crvenom tepihu i van radnog vremena, njegova spremnost da hoda divljom stranom je osvježavajuća.

Dok nastavljam raditi od kuće, Bieberova garderoba je upravo onakva kakvoj se nadam. (Kao što bi Bieber rekao, oprosti!) Transformacija je već započela. Nosim crni hoodie sa svijetlim trenerkama Cotton Citizen dok ovo pišem – Drew House bi me vjerovatno trebao angažovati u sljedećoj kampanji. Novi stilski mandat u mojoj kući je ‘pidžama’ oblačenje sa kul promjenama, igranje različitim nijansama i siluetama.

Svim mojim prijateljima i kolegama upozoreni ste: Ako na vašem sledećem sastanku putem Zoom-a ugledate čudaka u neon hoodie-u, ne, nije vas napao uljez – to sam ja, vaš dječak Christian Bieber.

Preuzeto sa stranice: https://www.vogue.com/article/justin-bieber-style-sweatpants-hoodies-loungewear

Prevedeno: F4F

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име